Евгений Кънев*Втора част В първата част стигнахме до кулминационния момент на

...
Евгений Кънев*Втора част В първата част стигнахме до кулминационния момент на
Коментари Харесай

Войната в Украйна - черен лебед за Путин и мафията в България

Евгений Кънев*

Втора част 

В първата част стигнахме до кулминационния миг на кремълския захват върху България през 2014 година, когато стартира последният интервал на преобразяване на България в цялостен васал на Москва.

Всички размишления са логичен издигнати въз основа на известни обстоятелства, без рекламация за пълнота или еднопосочно пояснение.

2014-2021 България като васал

Крим е към този момент под съветски надзор и всеки неуспех за създаване на различни газови трасета се санкционира сурово от Кремъл.

Най-видната вреда е КТБ, друга топ вреда е приключването на архива на Министерство на вътрешните работи (операция Червей ”), а трета - директна намеса с насилствената оставката на кабинета “Орешарски ”, който другояче оцеля след 400 дни митинги.

ББ е поканен на турско кафе и ще се върне скоро във властта, само че против:

(А) споделена по формула власт с ДПС/Русия;

(Б) ангажимент да отстъпи президентския пост, заеман тогава от негово протеже;

(В) подпомагане за създаване на различно газово трасе в интерес на Русия;

(Г) блокиране на Интерконектора с Гърция;

(Д) обновяване на АЕЦ Белене.

Вторият кабинет на ББ проформа е с Република България, с цел да продължи усвояването на еврофондовете, спрени от Европейски Съюз при Орешарски. Но на процедура Република България е следващия камуфлаж на ББ, промените са блокирани, а министрите на Република България изолирани. С 1-2 изключения, те се снабдяват след това с каузи от прокуратурата. ГЕРБ и Движение за права и свободи - по упоменатата формула - блокират правосъдната промяна, а сякаш несполучливите президентски избори са мотив за следващите предварителни избори.

На процедура - инцидентно или не -

прозападната обичайната десница е изолирана от властта чак до актуалната 2022 година

Вместо демократите в нея са вградени тъй наречените патрЕоти, които не са нищо повече от проруски обединения за блокиране на западното въздействие у нас. Президент без конкуренция става човек от пловдивския олигархичен кръг - с основна заслуга на ББ. Известен  активист от спортните среди се хвали по малкия екран, че съставлява ген. Решетников у нас и свидетелства за срещите му с ББ и Корнелия, както и за ролята му за издигане на сегашния президент.

А новият прокурор е определен поради заслугите му към потулване на Директива за птиците в аферата КТБ, който даже минава образование в Москва. ВТБ - банката на Путин и миноритарен акционер в КТБ - се снабдява с дружество от националната сигурност като БТК за “компенсация ”. Пак основни настоящи лица от царския кабинет лъсват на първа линия.

В медиите шведите са изгонени от Нова ТВ, а Мърдок напуща БТВ, само че които така и така към този момент са подчинили - посредством посочените им местни наместници - своите медии на кремълския разказ. А какво да кажем за превратите в Българска национална телевизия и БНР?

Към 2017 година всички управляващи - законодателна, изпълнителна, правосъдна и медийна са към този момент под цялостния надзор на Москва. А у нас се развихря цялостна медийна вакханалия против Европейски Съюз, Съединени американски щати и Запада под всевъзможни форми - джендъри, мигранти, норвежци, либерасти, умнокрасивите, а по-късно антиваксъри и по този начин до …смеещите се човечета в Буча.

Руската версия за протичащото се по света придобива тотална доминация в медиите. В тази версия Путин е мощен общественик, съветските оръжия и ваксини са най-хубавите в света, а Русия  - непрекъснато предизвикана от НАТО - е последна бариера пред разлагащото въздействие на Запада и неговите опити с хората.

Междувременно, Турски поток е издигнат за рекордни периоди, тече конкурс за АЕЦ Белене, в Черно море “плуват платноходки ”, а ББ взема решение да се откупи по тръмповски от Съединени американски щати с поръчка на самолети. 

Корупцията доближава невиждани мащаби и

би трябвало единствено съчка, с цел да избухнат митинги.

И те стартират с десанта на Росенец - знак на превзетата от Русия страна. Но макар тяхната мощ и мащаб са сполучливо блокирани, както и през 2013 година. Така стартира цуг цванг - неналичието на потребен ход, с цел да продължи играта - в българската политика. 

Независимо че 2/3 от българите желаят смяна, тя е блокирана на институционално равнище от наложените хора на мощната българската мафия и нейната кремълска опора. Посрещнатите с огромна вяра служебни държавни управления, в които сякаш най-сетне не вземат участие Движение за права и свободи и ГЕРБ вместо промени, стартират просто замяна на техните хора с хора, правилни на президента  на всички равнища на държавната власт. За такива правилни нему пешки Радев очевидно счита Василев и Петков - чиято партия Политическа партия изненадващо отхвърля да играе неговата игра след влизането й във властта. Разривът е цялостен с началото на войната в Украйна.

По подигравка на ориста, войната в Украйна, стартирана точно от Путин ще се окаже освен за него, само че и за нашата мафия черен лебед. Защото сложи началото на националното самоосъзнаване на ролята на Русия в цялата ни следосвобожденска история. И изненадващо обезпечи на всички мислещи и милеещи за България хора най- мощния съдружник: Съединени американски щати и НАТО.

Очаквайте в Трета част

Текстът е оповестен на фейсбук страницата на създателя, заглавието е на Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР